• Защо да преминем към е-фактура
  Електронната фактура е официален финансов документ, който се приема от всички институции. Потребителите получават в електроната поща своята сметка веднага след издаването и. Съществено предимство е и липсата на достъп на други лица до документа. Архивирането също е лесно и сигурно. Не на последно място, въвеждането на тази практика допринася за опазването на природата и спестява ресурси като дървесина, вода, енергия и др.
 • Как да преминем към е-фактура
  Заявления за получаване на е-фактура може да се подават онлайн на e-faktura@toplo.bg. Заявления се приемат и в деловодството на дружеството – кв. Борово, ул. „Ястребец” №23 или в центровете за обслужване на клиенти на компанията.

  Обработване и въвеждане на заявлението отнема около една седмица.
 • Как получаваме е-фактурата си
  На посочения в заявлението е-мейл ще получите линк за регистрация в портала на e-invoice.bg. Трябва да кликнете върху него и да въведе потребителско име - е-мейл-а, посочен в заявлението и избрана от вас парола. Вече имате профил и можете да видите първата си е-фактура.

  При излизане на следваща фактура, клиентът получава известие на е-мейла си с линк. Съответно влиза през портала на e-invoice.bg с потребителското си име и парола, посочени при регистрацията. Там той може да види новата си фактура и да разгледа предходните, както и да ги изтегли във версия за печат или съхранение.
 • Как можем да се откажем от е-фактура
  Процесът е обратим – ако някой реши да се върне към хартиена фактура, може да го направи във всеки един момент, като подаде заявления за отказ от е-фактура на e-faktura@toplo.bg. Заявления се приемат и в деловодството на дружеството – кв. Борово, ул. „Ястребец” No23 или в центровете за обслужване на клиенти на компанията, като клиентите трябва да имат предвид, че заявленията за физически и юридически лица са различни.
 • Ако сте наемател или наемодател
  Със заявление и приложени копия на договор за наем и Нотариален акт на имота, наемателят може да получава и заплаща фактури. Той получава Код на платеца, а заплатените суми може да отчете като собствен разход. Той носи официално отговорност за заплащането на сметките в периода на договора и има право да сключва споразумения за разсрочено плащане.